pedicuren

voeten zijn heel belangrijk in ons leven. we lopen, rennen, staan, wandelen en dansen.

In ons leven lopen we zelfs vier keer de aarde rond! Als je je dat realiseert, dan is het vreemd dat onze belangrijke voeten vaak vergeten worden. Wat meer aandacht geven aan je voeten is daarom helemaal geen slecht idee. De basis verzorging van je voeten kun je bovendien eenvoudig zelf doen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de tips uit ons blog.

Een pedicure is iemand die je voeten verzorgt. Tijdens een behandeling wordt er gekeken of er voetproblemen zijn. Denk hierbij aan eelt, likdoorns, gebroken teennagels, kalknagels, schimmelnagels en nog veel meer. Een oplossing kan bestaan uit het desinfecteren van de voeten met alcohol of het indruppelen van de nagels en nagelriemen om deze te verzachten. Ook het frezen van de nagel, losmaken van de nagelriemen en verwijderen van vuil onder de nagels hoort er allemaal bij. Zelfs voor het knippen van de nagels en het vijlen van de nagelrand draait de pedicure haar hand niet om. Heeft u veel last van eelt of likdoorns dan zal de pedicure deze vakkundig verwijderen. Meestal eindigt een behandelingssessie met het inmasseren van de voet met een verzorgde crème.

afhankelijk van uw problemen hebben wij altijd een professional die bij u past. ook als u doorverwezen bent door een ziekenhuis, huisarts of fysiotherapeut bent u van harte welkom.

medisch pedicure

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Naast de basisopleiding en de opleiding risicovoeten voor reuma en diabetes heeft de medisch pedicure echter een aanvullende opleiding gevolgd. De medisch pedicure voert naast de gewone behandelingen ook specialistische behandelingen uit. Ze past anti-druk technieken toe zoals vilt en silicone-orthesen. Daarnaast plaatst ze wanneer noodzakelijk nagelbeugels en nagelprothesen en is in staat nagelreparaties uit te voeren. Wanneer er sprake is van een ziekte zoals diabetes, reuma, spasticiteit of chemotherapie, dan komt u vaak uit bij een medische pedicure. Een medisch pedicure voldoet aan zeer strenge opleidingseisen, worden continu bijgeschoold en zijn vermeld in het kwaliteitsregister voor Pedicures (KPR) en lid van ProVoet de brancheorganisatie voor pedicures.

Wanneer naar een medisch pedicure?

  • Bij ingegroeide teennagels

  • Indien u diabetes heeft

  • Indien u reuma heeft

  • Bij risicovoeten

  • Bij wonden aan de voeten

  • Als u bloedverdunners gebruikt

  • Als u een chemokuur ondergaat

ons team

miranda

medisch pedicure

Naast mede-eigenaar ben ik al sinds 1992 pedicure met diabetische en reumatische aantekening en gespecialiseerd in anti druk- en vilttechnieken en nagelregulatie technieken. Het fijnst vind ik als mensen met zere voeten pijnloos en tevreden naar huis kunnen gaan. Op de hoogte blijven is belangrijk in ons vak. Jaarlijks volg ik daarom meerdere cursussen.