podologie & podotherapie

“Zowel de schoen als de zool moeten een eenheid vormen met de voet”

Podotherapeut Maaike Landkroon: “Sinds 1 juli 2015 ben ik als podotherapeut werkzaam bij Nobach. Na de afronding van mijn studie Podotherapie aan Saxion Hogeschool in Enschede heb ik veel ervaring opgedaan bij een grote landelijke organisatie. Als podotherapeut onderzoek en behandel ik klachten aan het lichaam die voortkomen uit een afwijkende voetstand of looppatroon. Daarnaast kan ik een diabetisch voetonderzoek uitvoeren om het risico op slecht genezende wonden vast te stellen en stel ik daarbij een behandelplan op. Om mijn kennis hoog te houden volg ik met veel plezier de jaarlijks bij- en nascholingen voor het Kwaliteitsregister Paramedici en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), waar ik ingeschreven sta.”

Registerpodoloog Han Nobach: “In onze schoenenwinkel zag en zie ik veel klanten met voetklachten en ben me al snel verder gaan specialiseren in podologie. In 1988 heb ik deze vierjarige opleiding afgerond. Specialisatie in kinderpodologie volgde. De schoenkennis in combinatie met de podologie-opleiding en de jarenlange praktijkervaring zorgt voor een zeer stevige brede basis voor een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig voet- en schoenadvies. De ontwikkelingen op het gebied van voeten én schoenen staan niet stil. Blijven ontwikkelen vind ik essentieel in dit vak en vooral ook erg leuk. Sinds 1 juli 2015 werk ik samen met een podotherapeut. Verbinding en samenwerking staan bij ons voorop. Het beste voor u uit verschillende disciplines.”

Wilt u de service van Nobach ervaren? Kom langs in onze winkel!

Klanten komen onder andere bij Nobach terecht via een verwijzing. Voetproblemen gaan namelijk vaak hand in hand met ziekten zoals diabetes, artrose en reuma. Het team van Nobach blijft zich continu bijscholen. Bovendien is het team van Nobach aangesloten bij de brancheorganisaties Stichting Loop (registerpodologen), de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en ProVoet (pedicuren).

Podologie of podotherapie?

Om podotherapeut te zijn is het verplicht om een 4-jarige Hbo-opleiding met Bachelor-degree Podotherapie af te ronden. Maar het verschil tussen podologie en podotherapie zit hem ook in de diabetesscreening die per 1 januari 2015 is veranderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voetwondverzorging, het plaatsen van nagelbeugels en diverse instrumentele behandelingen. Hiervoor moet u altijd en uitsluitend naar een podotherapeut.

Langs komen of een afspraak maken? Klik hier!

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

  • Bij standafwijkingen van de voet

  • Bij standafwijkingen van de tenen en/of nagels

  • Voetklachten als gevolg van overbelasting

  • Knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde voetenstand en/of looppatroon

  • Ingegroeide teennagel(s), terugkerende likdoorns of overmatige eeltvorming

  • Specifieke stand- en houdingsklachten

  • Specifieke voetproblemen bij diabetes of reuma

ons team

maaike

podotherapeut

Ik ben in 2013 afgestudeerd van de opleiding Podotherapie van Saxion Hogeschool in Enschede. Ik ben gelijk aan de slag gegaan als podotherapeut en sinds 2015 werk ik bij Nobach. Om mijn kennis hoog te houden volg ik met plezier bij- en nascholingen. In januari 2019 begin ik aan de opleiding MSU-Echografie.

han

registerpodoloog

Mijn passie om de juiste schoen aan de voet te krijgen leidde ertoe dat ik de opleiding tot Registerpodoloog heb gedaan. Ik heb daarna een aantal jaren samen met mijn vader gewerkt om uiteindelijk in 1998 het bedrijf van hem over te nemen. Nog steeds volg ik veel nascholingen. 2019 staat voor mij in het teken van de opleiding echografie.

Bekijk al onze teamleden