Wij openen woensdagochtend 11 maart ons geheel verbouwde schoenenzaak. Naast de specialistische voetzorg (onder meer voor klanten met reuma en diabetes) en pedicure afdeling, richten Han en Miranda Nobach zich ook op de wandelaar. Uiteraard blijft Nobach ook de moderne schoenmode aanbieden voor dames en heren. De nieuwste technieken van de 3D-scanner maken het mogelijk dat de klant een schoen precies op maat en in pasvorm krijgt. Nagenoeg de gehele collectie is geschikt voor losse inlegzolen.

Waar veel schoenenzaken de laatste jaren helaas moeten sluiten omdat de fysieke winkel zijn aantrekkingskracht verliest, komt Nobach met een antwoord in de vorm van wandelschoenen. Waarom wandelschoenen?  ‘Daar ligt mijn passie’, vertelt registerpodoloog Han Nobach. ‘Wandelschoenen passen goed bij onze visie: Lekker lopen begint bij Nobach. Bovendien heb je voor de aanschaf van wandelschoenen kennis van experts in voeten en schoenen nodig. Die kennis bieden wij’, vertelt Han die de schoenenzaak, opgericht in 1932, in de familie houdt.

Geen webshop maar koffie

De 3D-scanner zorgt onder meer dat de klant een 3D-animatie van zijn voet krijgt, zodat hij bijvoorbeeld precies kan zien waar op de voetzolen de meeste druk zit. ‘Dit soort adviezen zijn erg relevant voor de klant. Die krijg je niet online via een webshop. Wij hebben er een verhaal bij,’ vertelt Han. ‘Wij kiezen heel bewust voor contact met de mensen en zorgvuldig deskundig advies aan de klanten. Niet online, maar persoonlijk en vaak onder het genot van een kopje koffie.’

Sallandse Wandelvierdaagse

De wandelschoen is niet helemaal nieuw in de etalage van de Olster schoenenzaak. Nobach verkocht altijd al wel wandelschoenen, maar het assortiment is nu erg uitgebreid met bekende topmerken en gadgets die elke wandelaar nodig heeft zoals bidons, sjaals en (rug-) tassen. De winkel is ook actief betrokken bij de Sallandse Wandelvierdaagse. ‘In de regio is er straks geen winkel die zo gespecialiseerd is in deze schoenzorg, als Nobach. Dat terwijl wij in een regio wonen waar het prachtig wandelen is,’ aldus Han. Ook de fotoboeken van de wandelreis van Han op de Oostenrijkse Berliner Höhenweg liggen ter inspiratie in de winkel.

3D-scanner en cadeaus

Nobach zou Nobach niet zijn als er vanaf de opening op woensdagochtend 11 maart geen verrassing voor de klanten zou zijn. Zo kunnen bezoekers hun voeten laten scannen en bij aankoop van een paar schoenen ligt er uiteraard een speciaal cadeau klaar.