Komende zaterdag 8 december, tussen 16.00 en 20.00 uur, staat het centrum van Olst in het teken van het jaarlijks terugkerend Anton Pieck Spektakel.  Maar liefst 45 amateurspelers heten u welkom en voeren u terug naar oudhollandse en winterse sferen van begin vorige eeuw.

Het thema van dit jaar is “Mondige vrouwen”: in de tijd dat Anton Pieck zijn sfeervolle tekeningen maakte, waren moedige vrouwen intussen bezig met heel andere zaken, het tot stand brengen van het vrouwenkiesrecht.

Naast de spelers zijn er diverse andere activiteiten. Bij Nobach kun je je schoenen op ambachtelijke wijze laten poetsen en in het voormalig pand van Blokker kunt u genieten van Laterna Magica, filmpjes kijken vanuit een toverlantaarn.

Dit jaar staan er maar liefst 44 kramen/stands op de markt. Naast ondernemers en diverse verenigingen zijn er een 10-tal oude ambachten en oudhollandse spellen. Voor de jongste bezoekers is er nog een kindercarrousel en de mogelijkheid om hun eigen broodje te bakken. Verder kunnen zij nog schaapjes van de Vijverhof aaien of zich laten portretteren; een leuk kerstcadeau voor opa en oma.

Diverse verenigingen zorgen mede voor eten en drinken, help hen hun kas te spekken.

 

Wethouder Anton Bosch zal om 16.00 uur het evenement openen in bijzijn van een zeer speciale gast.

 

Het Anton Pieck Spektakel wordt u aangeboden door Natuurlijk Olst en is mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhardt Cultuurfonds Overijssel en Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe.