Het is een van de meest voorkomende klachten: de ingegroeide teennagel. Ingroeiende teennagels ontstaan door het verkeerd afknippen van de nagels. In het geval van een ingegroeide nagel is de nagel rond afgeknipt in plaats van recht. Ook wanneer de nagel bol groeit of bijvoorbeeld hard is gestoten kan een ingegroeide teennagel het gevolg zijn. De nagel groeit in het omliggende nagelbed en gaat ontsteken. Na een tijdje kan er ‘wild vlees’ (granulatieweefsel) ontstaan. Meestal ontstaat dit aan de grote teen. De teen is rood en gezwollen. Staan en lopen verergert de pijnklachten

 

De podotherapeut / medisch pedicure weet raad!

 

Bij een acute ontsteking rondom de nagel verwijdert de podotherapeut een klein stukje van de nagel. Alleen het stukje dat ingegroeid is wordt verwijderd. Daarna wordt de huid beschermd door een gaasje tussen de nagel en de huid. Het prikken van de nagel in de huid wordt hierdoor voorkomen. Het is belangrijk dat u uw voeten na de behandeling zo droog mogelijk houdt. Neem bij een ontsteking daarom geen voetenbad. Hierdoor worden uw huid en nagels week, waardoor de nagel makkelijker in de huid kan groeien. Bovendien planten micro-organismen als schimmels en bacteriën zich sneller voort in een vochtige, warme omgeving. Uw voeten afspoelen met bijvoorbeeld de douchekop kan wel. U kunt een ontstoken nagel het beste dagelijks verzorgen met een desinfecterend middel en een schone pleister.

 

Nagelbeugel

 

De podotherapeut/medisch pedicure kan kiezen voor een nagelbeugel om uw bolle nagel te corrigeren. De behandeling met een nagelbeugel is veel minder pijnlijk en ingrijpend dan een operatie aan de nagel. De nagelbeugel bestaat uit een op maat gemaakte, dunne metalen draad en wordt op de nagel vastgezet met gel. Het dragen hiervan geeft geen beperkingen en is vrijwel niet voelbaar. De podotherapeut/medisch pedicure verwijdert de nagelbeugel ongeveer iedere zes weken. Daarna kan de nagel worden geknipt en wordt de beugel, indien nodig, opnieuw gespannen en herplaatst. Deze behandeling is nodig tot uw nagel recht is gegroeid en niet meer aan de zijkant in uw huid drukt. De duur van de periode dat een nagelbeugel moet worden gedragen, verschilt per persoon.

 

Afspraak met de podotherapeut maken? Bel 0570 – 561472 of plan zelf uw afspraak online in.